JAPANESE CLIENT

STATEMENT CORRIDOR

IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture
IA Design - Interior Design Architecture IA Design - Interior Design Architecture

In partnership with JLL, IA Design worked with an international Japanese client to design and deliver their first Australian office in the heart of the Sydney CBD. With limited presence in the Australian market, the brief sought an environment that balanced the Japanese heritage and culture of the firm with local Australian flair.

The design was driven by the concepts of verticality, fluidity and simplicity – drawing on the neutral and minimalistic palette of the Japanese headquarters and taking advantage of the sweeping views of Sydney harbour. With distinct public and private zones, the office features a series of workstations, meeting rooms, conference rooms and breakout areas.

A defining feature of the design is the statement lobby that extends through to a glass and wood panelled corridor – setting the tone for the surrounding meeting rooms. The end result is a sophisticated new environment to introduce the firm to the Australian market.

Location: Sydney, NSW 2000

Project Size: 450m²

Date: 2017

Related Projects
IA Design - Interior Design Architecture - YamahaIA Design - Interior Design Architecture - MNG

Send this to a friend